Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на България

...
Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на България
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Компромисите за съставяне на правителство си струваха

Компромисите за сформиране на държавно управление си струваха заради завръщането на България в евро-атлантическия път, поради това, че ще станем очевидци евентуално и на приемане в Шенген и в еврозоната. Това съобщи пред БНР депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

Той уточни, че задачите на държавното управление са да реформира армията и специфичните служби, както и да осъществя конституционната промяна на прокуратурата. Според Мирчев това е голям риск, който ръководещите са поели.

По думите му е извънредно значимо бюджетният недостиг да влезе в границите на 3%. Като основно той дефинира и покачването на заплатите. Трудно е всички да бъдат задоволени, това ще провокира несъмнено възмущение. Страната има ясни цели. Бюджетът не е доста рестриктивен във връзка с заплатите, разясни депутатът.

Мирчев разяснява и продажбата на реакторите за АЕЦ " Белене "  на Украйна. Той акцентира, че  " Белене " в никакъв случай не е бил вероятен план. Русия е под наказания. Освен това там е земетръсна зона и на такава не може да се строи атомна електроцентрала. Въпреки това има едно корпоративно енергийно лоби, което продължава да упорства за " Белене "... Ние имаме копче, нямаме балтон. Украинците имат балтон, нямат копче, добави Мирчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР